gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

FARSANG az Óvodában (2015. február 12.) Képek

A betegségek miatt egy héttel elhalasztott óvodai Farsang most már lényegesen nagyobb létszámmal került megrendezésre. A jelmezes bevonulás után kisebb közös és együttes műsorral is kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek. A gyermekek szülei is kitettek magukért, sok finomságot sorakoztatva fel a büféasztalon. a kötött programpontok után pedig szabadon virgonckodhattak a múlt héten még gyengélkedők is. Természetesen a közös játékok sem hiányoztak óvónői vezetéssel és részvétellel. 
Úgy gondolom egy eseménydús, vidám délutánt sikerült szerezni a gyermekeknek és a hozzátartozóknak egyaránt.

Ízelítő Óvodánk életéből.

A 2014-i szeptemberi ősz beköszönte az óvodában is új nevelési évet jelentett, új németes óvónő, Juhász Éva érkezését. Izgalommal készültünk a kollégákkal együtt, hiszen más szemlélet került előtérbe. Projekteket tervezünk, melyek témáit az eddigiektől eltérően határoztunk meg, de a megvalósítás terén is a gyermekeink minél több közvetlen tapasztaláshoz való juttatása jellemez.
A két csoportban a témát illetően vannak átfedések, de az óvónői szabadságnak teret hagyva történik a projektek feldolgozása.

A középső- nagycsoportosok eddigi témái:
„Új kenyér”
„Ősz szele zümmög”
„A zene mindenkié” (A hangszerek világa)
„Márton- napi tökös projekt”
„Adventi gyertyagyújtásra készülünk”

Gyermekek jártak pékségben, malomban, szikvíz gyárban, nagy bevásárló központban. Hangszeres bemutatókat hallgattak, a templomban az orgonát néhányan kipróbálhatták. Diót szedtek, paprikát fűztek, libát néztek, nyuszit simogattak ...

A kis-középső csoportosok eddigi témái:
„Mit hoz, és mit visz el az ősz?”
„A zene mindenkié”
„Tegyetek jót, ha tudtok!”
„Mesterségek régen, és ma.”

Halacska csoportosokkal diós kertbe látogattunk, ahol diót szedtünk, majd megtörtük és diós cukrot készítettünk. Gólyák vándorlását néztük web kamerán keresztül. Mi is ismerkedtünk a különböző hangszerekkel. „Szívesen adom”- akciót szerveztünk, melynek során az összegyűjtött játékokat elküldjük a rászorulóknak. Mi is voltunk libanézőben, s nyuszikákat is simogattunk. A jelenlegi projekt során megfigyeljük a szövést, a kosárfonást, kovács- és asztalos műhelybe látogatunk ...

Közös programunk volt az állatok világnapjához kapcsolódó 3D-s filmvetítés, melyre Vaskúton került sor.
A már hagyománnyá vált Márton-napi rendezvényünk az idei évben is jól sikerült, mely falu-szintűvé nőtte ki magát. Köszönjük a szülőknek a felajánlásokat, valamint a résztvevőknek, hogy érdeklődtek a rendezvényünk iránt. Jövőre tágabb térrel várjuk őket!
Szintén köszönet illeti a Vaskútról érkező Szent Imre ének- és zeneegyesület szívet-lelket melengető közreműködését.

Az eltelt időszak tapasztalatai alapján véleményem szerint, gyermekeink élete színesebbé, élvezetesebbé vált, hiszen mi felnőttek is így érezzük, s ennek tükröződnie kell a munkánkon is!

Bízom benne, hogy a jövőt is így éljük meg együtt!!!

Pappné Bükk Margit
intézményvezető-helyettes

Videógaléria

Képgaléria

Térkép