gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vallási felekezetek

Községünkben két felekezet rendelkezik épített liturgikus hellyel, a római katolikus és a baptista.

Római katolikus Plébánia: Kossuth u. 2.

Katolikus lelkipásztor: SZANISZLÓ Tibor, (Tibor atya) aki a nagybaracskai plébániáról látja el a bátmonostori szolgálatot is. (Cím: 6527 Nagybaracska, Szabadság tér 6. Tel.: 79/361-346) E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Minden szerdán délelőtt 10 órától megtalálható lesz - amennyiben semmi sem akadályozza - a Plébánián, a hivatalos ügyek intézésére de akár magánbeszélgetésre is.


Miserend

Megemlékezés az elhunyt papokra, kántorokra és képviselőkre

Régebbről: Augusztus 20. KÉPEK ITT

FEKETE Szabolcs, Baján a Józsefvárosban (6500 Baja, Határ u. 38. Tel.: 79/321-964) esperesi feladatokat kapott dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek úrtól. Köszönjük a 2013. augusztusa - 2015. augusztusa között ellátott bátmonostori szolgálatot, ez úton is.

Szűcs Tibortól 2013. július végén köszöntünk el, 6 évi szolgálat után. A Kalocsa-Kecskemét Érsekség összevonások miatt átalakította az ellátandó körzeteket.

*  *  *

Baptista gyülekezet: Baracskai utca

Baptista lelkipásztor: DÓCZI Ákos, aki Bajáról látja el a szolgálatot
Elérhetősége mobil: 0620 - 886-1869 - 6500 Baja, Kádár u. 7. - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Minden bizonnyal élnek községünkben más vallásokhoz tartozók is, ők vagy elutaznak a nekik megfelelő helyre, vagy valamelyik másik felekezet szertartásán vesznek részt.

*  *  *

Kedves Testvérek!

Tekintettel a megváltozott állami törvényekre, új helyzet alakul ki az iskolai hitoktatás terén. A bevezetésre kerülő erkölcstanoktatással egyidejűleg lehetőség nyílik arra, hogy a "hit- és erkölcstan" nevű tantárgy választásával, melyet az előbbi helyett kötelezően választható tantárgyként jelöl meg a törvény, órarendi kereten belül részesüljenek a fiatalok megfelelő felekezeti hitoktatásban. Az új tantárgy ez év szeptemberében az általános iskolák első és ötödik évfolyamában kerül bevezetésre. A többi évfolyam tanulói felmenő rendszerben kapcsolódnak majd be, egyelőre azonban a többi osztályokban az eddigi módon kell jelentkezni és az eddigieknek megfelelően folyik a hitoktatás.

Kedves Szülők!

Isten rátok bízta gyermekeitek nevelését. Őszintén kívánjátok, hogy boldogok legyenek. Ehhez pedig nemcsak a fizikai jólét, nemcsak a tudományok és művészetek ismerete és a sport szeretete tartozik hozzá, hanem - és főként - az is, hogy megtalálják helyüket a világban és Istennel minél szorosabb kapcsolatba kerüljenek. Ennek egyik eszköze az iskolai hitoktatás. Ne felejtsük el azonban, hogy egyedül az iskolai hittanra való beíratás még nem elegendő a teljes vallásos neveléshez. Szükség van a családban végzett közös imádságra. Fontos, hogy lehetőleg közösen vegyen részt a család a vasárnapi szentmisén és a gyermekek időben felkészüljenek az első gyónásra, az elsőáldozásra és a bérmálásra is. Bátorítsuk a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel, és kérjék mielőbb a katolikus hit- és erkölcstant gyermekeik számára, akik szeptemberben kezdik az 1. vagy 5. osztályt.

A Szentlélek segítségét kérjük mindnyájatok számára, hogy a hitoktatás új lehetősége valóban a katolikus nevelés és a keresztény élet megújulására szolgáljon.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Videógaléria

Képgaléria

Térkép